23 Ruwe diamant festival Cinetol 2015 lr door Vera Duivenvoorden

Ruwe Diamant Festival

Ontdek de nieuwste filmmakers en muzikanten op het Ruwe Diamant Festival 2016. Een verloren filmtheater die weer herrijst, een verborgen podium, kunst en food op dit kleine festival op de rand van de Diamantbuurt.

Een festival met de juiste sfeer, leuke dingen zien, niet te moeilijk, maar wel heel goed. Loop wat rond, drink en eet wat en ga ontdekken.

Het Ruwe Diamant Festival staat in het teken van opkomende artiesten. Dit jaar herrijst filmtheater CinéTol om een dag lang films en documentaires te vertonen van nieuwe filmmakers. In broedplaats Cinetol kan je tot laat op de avond de nieuwste bands ontdekken op het podium. Buiten in de nazomer zon staat de theater- en poëzietent met verschillende performances en is er een groot terras en het lekkerste eten.

Het filmprogramma wordt samen met Cinéma Bouffe samengesteld, waardoor het zeker is dat het aanbod interessant is, van cult, arthouse, animatie en mainstream. Én alles van nieuwe filmmakers.

Het festival is een initiatief van de creatieve broedplaats Cinetol – Ruimte voor Cultuur & Ondernemen en zal in en rondom deze plek plaatsvinden.

Entree gratis, een bandje (passe-partout) om alle voorstellingen en optredens te zien kost €5.

DAGPROGRAMMA: 13H – 22H (in Cinetol, bibliotheek Cinétol en op het plein staat een theatertent en een filmtent)
NACHTPROGRAMMA: 22H – 03H (in Cinetol en Tolbar)

—————————-
ENGLISH:
Ruwe Diamant Festival (Diamond in the Rough Festival) is dedicated to emerging artists. From music to poetry, theatre to film and performance to culinary delights: there are many things to discover for visitors. Meet the ‘diamonds in the rough’ at this festival and accompany these innovative creators on a journey into their world.

The festival is an initiative of the creative incubator Cinetol – Ruimte voor Cultuur & Ondernemen and will take place in and around the place. Join us on September 26th to enjoy performances and shows on the square, or in tents, the old cinema, and the garden.

The program starts in the afternoon, and in the evening/night there will be an exciting cultural program in Cinetol (incl. live-music and performances)

Free entrance to the festival, €5 for a passe-partout to see all the performances and gigs.

DAYPROGRAM:13H – 22H (in Cinetol, bibliotheek Cinétol en op het plein staat een theatertent en een filmtent)
NIGHTPROGRAM: 22H – 03H (in Cinetol en Tolbar)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/808646745936790/